Ulltröja till hund

Flera bilder på tröjor som jag har stickat finns HÄR Tröjorna är stickade i 100% obehandlad ull, lätt tovade för bästa isoleringsförmåga. Skyddar mot vind och kyla, står emot i 10 minuter mot kraftig regn.

Att sticka hundtröjor är bara en av mina hobbies - jag har många aktiviteter - det blir inte så mycket tid över för att sticka, men fyll gärna intresseanmälan om du är intresserad - det kan hända att jag har en passande tröja hemma.
Mönstret är framtaget av mig, på våra egna hundar.
Andra sidor, där man kan beställa stickade hundtröjor:
https://www.facebook.com/StickadeHundtrojor/

Prislista för 2023

Det slutgiltiga priset beror på både rygglängden och bröstomkretsen - dessa mått styr garnåtgången. För att prissättningen blir så rättvis som möjligt, har jag kommit fram till en formel där det slutgiltiga priset blir rygg*bröst/4 för flätade tröjor och rygg*bröst/5 för flerfärgade.
Porto tillkommer.

Måtttagning:  1. halsomkrets (vid halsbandet)
  2. bröstomkrets bakom framtassarna
  3. rygglängd från halsbandet till svansroten
  4. bredd på själva bröstpartiet (selemått) - från den ena armhålan (bakom frambenet), genom bröstet framme, till den andra armhålan

Vill du köpa en ulltröja?

Ullen är smutsavstötande, dvs. smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter.
Om man trots allt vill tvätta plagget - får det tvättas för hand eller i maskin (ulltvättprogram 40°C) i milt tvättmedel och plantorkas.Tröjorna kan användas:
Varför just ylletröjor?

SkötselrådKontakt: hanna @ hundtrojaiull.se
Facebook: Hanna Michnik