Mönster - stickade hundtossor


Måtttagning:  1. omkrets runt vristen
  2. omkrets runt tassen
  3. längd från vristen till klorna och tillbaka till vristen

Arbetsgång i bilderJag stickar bara i ull - tycker bäst om garnet Drops Lima, dubbel Drops Flora, Drops Nepal eller Garngrossistens Julia. Viking naturgarn fungerar också bra. Det är viktigt att garnet är hårt spunnet - annars kommer det att noppra sig.
Sockorna kommer att tovas under användning. Smörj tassarna med fet salva då blir tossorna vattenavvisande. Efter användning vänd sockorna ut och in för att ta bort eventuellt skräp.Förberedd kardborreband som kommer hålla sockorna på plats. Jag brukar klippa 2 "vrist-längder" av hanen (krokar) och en "vrist-längd" av honan (öglor).
Jag viker ihop hanen längst kortsidan så att krokarna finns på båda sidor av bandet (krokarna ska "gripa" garnet i sockan, på detta sätt kommer sockan inte att glida) och sätta ihop den med honan.
På detta sätt får jag ett band som håller sockan väl på plats.
Man kan klippa det färdiga bandet i mitten längst långsidan, för att få 2 smalare band.Tvätta tossorna i ullprogram (med parfymfritt tvättmedel). Om du vill ha tovade tofflor, sticka större sockor och tvätta i 40 grader i maskin. Lägg på sockeplast.Sockorna på plats

KLART!!! ☺

© copyright hundtrojaiull.se  Kontakt: hanna @ hundtrojaiull.se